"FARMÁŘSKÁ BURZA“ 4. ročník

"FARMÁŘSKÁ BURZA“ 4. ročník

 

 

                                                                     

                                      

 

Regionální agrární komora Jihočeského kraje – Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova  Jihočeského kraje si Vás dovoluje pozvat

 

na vzdělávací a inspirující  setkání zemědělských výrobců, producentů regionálních potravin s jihočeskými organizátory farmářských trhů, provozovateli prodejen, restaurací a jídelen orientovaných na místní potraviny s názvem

 

„FARMÁŘSKÁ BURZA“

4. ročník,

 

které se uskuteční ve středu 11. května 2016 od 9:00 hod v sále zastupitelstva, v budově Krajského úřadu Jihočeského kraje na adrese U Zimního stadionu 1952/2, v Českých Budějovicích.

 

Prezence od 8:30 hodin

Program:

  1. Úvod (Ing. Hana Šťastná ředitelka Regionální agrární komory Jihočeského kraje)
  2. Podpora Jihočeského kraje přímému prodeji zemědělských komodit a regionálních potravin (Ing. Hana Tůmová, Ph.D., členka Rady Jihočeského kraje).
  3. Dotace pro potravinářské podniky – možnosti financování v roce 2016, představení realizovaných projektů (Ing. Martin Kundrát - GARANTA CZ a.s.).
  4. Využití zvěřiny v maloobchodních zařízeních,                                                                                                           Novela veterinárního zákona- domácí porážky, trhy, tržnice                                                                                 Veterinární dozor v provozovnách stravovacích služeb (MVDr. Eva Cipínová a MVDr. Lubomír Nezbeda KVS  SVS pro     Jihočeský kraj).
  5. Označování potravin – novinky pro rok 2016 (Mgr. Markéta Chýlková, vedoucí legislativního oddělení  Potravinářské komory ČR).
  6. Poznatky z kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v roce 2016  (Ing. Roman Knop, vedoucí odboru kontroly SZPI Tábor).
  7. Marketing regionálních potravin (Ing. Hana Bačíková, marketingová poradkyně).
  8. Možnosti spolupráce katedry kvality zemědělských produktů se zpracovateli masa a mléka (Ing. Pavel Smetana, Ph.D. vedoucí katedry Kvality zemědělských produktů).
  9. Burza zkušeností a nápadů, ochutnávka regionálních potravin.

 

Vstupné zdarma. Občerstvení zajištěno. Ukončení akce se předpokládá ve 13 hod. Z organizačních důvodů prosíme o předběžné potvrzení Vaší účasti na e-mail: njungwirthova@rakjk.cz, nebo telefonicky na č. 387 411 710, mobil 724 525 873.      

 

Za organizátory srdečně zve

                                     

Ing. Hana Šťastná

ředitelka RAK Jihočeský kraj